Vepřové závitky s Nivou na hruškách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Plátky vepřové kotlety
Niva anebo jakýkoli jiný sýr s modrou plísní
1 větší cibule
2 hrušky
Bílé víno
Vývar
Dijonská hořčice
Sůl
Pepř
Máslo
olej
Hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe dvěma špalíčky Nivy, poté stočíme do závitku a svážeme potravinářským provázkem. Osolíme také na povrchu a poprášíme hladkou moukou.

  2. Rozpálíme máslo a olej a zprudka na nich opečeme závitky ze všech stran. Závitky vytáhneme a odložíme na talíř. Pokud je to nutné, přidáme k výpeku ještě trochu tuku a cibuli nakrájenou na půlkolečka a hrušky na kousíčky.

  3. Opékáme cca 5 minut, poté podlijeme vínem, vrátíme zpět maso a přilijeme vývar. Necháme dusit do měkka (přibližně 40 minut). Dle potřeby přilíváme vývar. Podáváme třeba s pečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!