Vepřové závitky s Nivou na hruškách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Plátky vepřové kotlety
- Niva anebo jakýkoli jiný sýr s modrou plísní
- 1 větší cibule
- 2 hrušky
- Bílé víno
- Vývar
- Dijonská hořčice
- Sůl
- Pepř
- Máslo
- olej
- Hladká mouka
Postup Vepřové závitky s Nivou na hruškách
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe dvěma špalíčky Nivy, poté stočíme do závitku a svážeme potravinářským provázkem. Osolíme také na povrchu a poprášíme hladkou moukou.
Rozpálíme máslo a olej a zprudka na nich opečeme závitky ze všech stran. Závitky vytáhneme a odložíme na talíř. Pokud je to nutné, přidáme k výpeku ještě trochu tuku a cibuli nakrájenou na půlkolečka a hrušky na kousíčky.
Opékáme cca 5 minut, poté podlijeme vínem, vrátíme zpět maso a přilijeme vývar. Necháme dusit do měkka (přibližně 40 minut). Dle potřeby přilíváme vývar. Podáváme třeba s pečenými bramborami.