Ratatouille a vepřové maso
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového masa
- lilek
- cibule
- paprika
- česnek
- cuketa
- bobkový list
- tymián
- pepř
- olivový olej
- brambory
- bazalka
- rajčata
Postup Ratatouille a vepřové maso
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké díly, česnek na plátky. Nejprve rozpálíme na pánvi olej a opečeme cibuli, kterou nakrájíme na kolečka a pěkně dohněda. Vyjmeme do připravené misky.
Teď restujeme papriku, lilek, cuketu. Nakonec přidáme na pánev nakrájená rajčata a vrátíme tam osmaženou cibuli.
Pak přihodíme česnek, posypeme bylinkami, osolíme a opeříme a přidáme bobkový list. Promícháme a dusíme. Zelenina musí zůstat na zkus křupavá, nesmíme ji rozvařit.
Na vedlejší rozpálenou pánvičku položíme osolené a opepřené maso, opečeme z každé strany 5 minut. Podáváme z opečenými bramborami.