Ratatouille a vepřové maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa
lilek
cibule
paprika
česnek
cuketa
bobkový list
tymián
pepř
olivový olej
brambory
bazalka
rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké díly, česnek na plátky. Nejprve rozpálíme na pánvi olej a opečeme cibuli, kterou nakrájíme na kolečka a pěkně dohněda. Vyjmeme do připravené misky.

  2. Teď restujeme papriku, lilek, cuketu. Nakonec přidáme na pánev nakrájená rajčata a vrátíme tam osmaženou cibuli.

  3. Pak přihodíme česnek, posypeme bylinkami, osolíme a opeříme a přidáme bobkový list. Promícháme a dusíme. Zelenina musí zůstat na zkus křupavá, nesmíme ji rozvařit.

  4. Na vedlejší rozpálenou pánvičku položíme osolené a opepřené maso, opečeme z každé strany 5 minut. Podáváme z opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!