Sumčí hranolky s teplou zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- 300 g maso ze sumce (bez kosti s kůží)
- 1 menší žlutá cuketa
- 1/2 červené cibule
- 1/2 červené papriky (kapie)
- petrželová nať
- slunečnicový olej
- máslo
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- sušená hořčice
Postup Sumčí hranolky s teplou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Sumčí maso i s kůží zbavíme případných kostí a nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky. Dobře osolíme a opepříme.
Do misky si dáme dvě lžíce hladké mouky, kterou smícháme se lžičkou sušené hořčice. Nakrájené a osolené sumčí hranolky obalíme v ochucené mouce a okamžitě vkládáme opatrně na pánev do velmi rozpáleného slunečnicového oleje.
Smažíme do zlaté barvy a následně necháme okapat na papírovém ubrousku.
Cuketu si nakrájíme vzhledem k její velikosti neoloupanou na hranolky, stejně tak kapii a červenou cibuli na klínky. Vše osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželovou natí a opečeme lehce na kousku másla.
Zelenina by měla být tzv. na skus.
Sumčí hranolky klademe na hnízdo z teplé zeleniny a můžeme přidat i pár ve slupce vařených opečených nových brambor. Zdobíme plátkem citronu a lze doplnit i tatarskou omáčkou.