Ratatouille ze cherry rajčat

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 větší lilek
2 středně velké cukety (žluté nebo zelené)
0,5 kg cherry rajčat
2 velké červené kapie
1 plechovku loupaných rajčat
4 prolisované stroužky česneku
olivový olej
snítka čerstvého rozmarýnu
snítka čerstvého tymiánu
2 cibule
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nasypte lilek a cuketu do cedníku a zasypte je 2 lžícemi soli, nechte ležet asi 30 minut, aby pustily šťávu.

  2. Ve středním hrnci rozpalte olivový olej, opečte na něm nejprve lilek, pak přidejte papriky, rajčata, cibuli a nakonec 3 stroužky česneku a cuketu.

  3. Vlijte do směsi krájená rajčata z plechovky, osolte, opepřete, promíchejte a duste částečně zakryté asi půl hodiny, dokud se šťáva neodpaří.

  4. Přidejte olivový olej, zbylý jeden prolisovaný stroužek česneku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn. Stáhněte z ohně a podávejte horké s kuskusem nebo bílou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!