Matar Kachori
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Těsto:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžíce oleje
- 1/4 hrnku teplé vody
- 1/4 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžička soli
- Náplň:
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 1 lžíce cizrnové mouky
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého fenyklu
- 1/2 lžičky Garam masala
- 1/2 lžičky Amchur powder (mangového prášku)
- 1/4 lžičky chilli
- 1/4 lžičky kurkumy
- 1/4 lžičky kmínu
- 2 lžičky oleje
- sůl
- Ostatní:
- olej
Postup Matar Kachori
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva a solí. Promícháme, přilijeme olej a po částech přiléváme vodu, dokud nemáme pevné nelepivé těsto. To zabalíme do utěrky nebo dáme do igelitového pytlíku a necháme 40 minut odležet.
V malé misce smícháme chilli, koriandr, kurkumu, garam masalu, mletý fenykl a mangový prášek (amchur).
Mražený hrášek zalijeme vroucí vodou, slijeme a na hrubo rozmačkáme šťouchadlem na brambory.
Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme kmín a po chvíli jemně strouhaný zázvor. Přisypeme hrášek, promícháme a zasypeme zbytkem koření. Promícháme a přisypeme cizrnovou mouku. Po chvíli by cizrnová mouka měla vsáknout všechnu tekutina a směs bude suchá.
Těsto rozdělíme na 6 dílů a z každé výválíme kuličku. Pracovní plochu jemně posypeme moukou a každou připravenou kuličku rozválíme na placku. Na každou placku dáme zhruba 1 lžíci hráškové směsi a kraje pevně spojíme a vytvoříme malou placku. Tu opatrně rozválíme na placku.
Takto připravené placky smažíme ve velké vrstvě oleje dozlatova. Podávala jsem s rajčatovým čatní a veganskou majonézou smíchanou s utřeným česnekem.