Matar Kachori

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto:
1 hrnek hladké mouky
1 lžíce oleje
1/4 hrnku teplé vody
1/4 lžička prášku do pečiva
1/4 lžička soli
Náplň:
1 hrnek mraženého hrášku
1 lžíce cizrnové mouky
1 lžička čerstvého zázvoru
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky mletého fenyklu
1/2 lžičky Garam masala
1/2 lžičky Amchur powder (mangového prášku)
1/4 lžičky chilli
1/4 lžičky kurkumy
1/4 lžičky kmínu
2 lžičky oleje
sůl
Ostatní:
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva a solí. Promícháme, přilijeme olej a po částech přiléváme vodu, dokud nemáme pevné nelepivé těsto. To zabalíme do utěrky nebo dáme do igelitového pytlíku a necháme 40 minut odležet.

  2. V malé misce smícháme chilli, koriandr, kurkumu, garam masalu, mletý fenykl a mangový prášek (amchur).

  3. Mražený hrášek zalijeme vroucí vodou, slijeme a na hrubo rozmačkáme šťouchadlem na brambory.

  4. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme kmín a po chvíli jemně strouhaný zázvor. Přisypeme hrášek, promícháme a zasypeme zbytkem koření. Promícháme a přisypeme cizrnovou mouku. Po chvíli by cizrnová mouka měla vsáknout všechnu tekutina a směs bude suchá.

  5. Těsto rozdělíme na 6 dílů a z každé výválíme kuličku. Pracovní plochu jemně posypeme moukou a každou připravenou kuličku rozválíme na placku. Na každou placku dáme zhruba 1 lžíci hráškové směsi a kraje pevně spojíme a vytvoříme malou placku. Tu opatrně rozválíme na placku.

  6. Takto připravené placky smažíme ve velké vrstvě oleje dozlatova. Podávala jsem s rajčatovým čatní a veganskou majonézou smíchanou s utřeným česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!