Vepřové medailonky v omáčce ze sušených rajčat
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600-800 g vepřové panenky
- 1 sklenička sušených rajčat v olivovém oleji
- 2 lžíce hladké mouky
- vývar (asi 400 ml)
- hrst čerstvé nasekané petrželky
- lžíce másla
- pepř
- sůl
Postup Vepřové medailonky v omáčce ze sušených rajčat
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, dlaní rozklepneme, osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme olej, ve kterém byla naložená sušená rajčata (asi 4 lžíce) a opečeme na něm plátky masa. Z každé strany opékáme 3-4 minuty a poté maso zabalíme do alobalu a uchováme v teple, nejlépe v mírně vyhřáté troubě.
Mezitím nakrájíme sušená rajčata na tenké proužky a odložíme je.
Výpek z masa zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme pokrájená sušená rajčata a omáčku dobře provaříme, celkově asi 20 minut. Podle potřeby doléváme vývar.
Do hotové omáčky vrátíme maso, přidáme lžíci studeného másla, čerstvou nasekanou petrželku a prohřejeme. Omáčku dosolíme a dopepříme.