Slovinský guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g zadního hovězího masa
- 400 g vepřové plece
- 500 g cibule
- 1 kg brambor
- 1 palice česneku
- 1 bobkový list
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce rajského protlaku
- kmín
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sádla
Postup Slovinský guláš
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme proužky cibule do hněda a přidáme na kostky nakrájené maso.
Maso opečeme a až se zatáhne, tak jej osolíme, opepříme, okmínujeme a zasypeme sladkou paprikou. Přidáme rajský protlak, bobkový list a rozetřený česnek.n
Podlijeme asi 2 dcl vody a dusíme.
Když je maso skoro měkké, přidáme oloupané a nakrájené brambory. Dusíme do měkka.