Dvoupatrový ovocný dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Na 1 korpus:
3 vejce
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krystal
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
5 lžic kakaa
(Korpusy budeme péct dva,všechny suroviny tedy potřebujeme ve dvojnásobném množství)
Na krém: 3x tvaroh
2x kysaná smetana
3x vanilkový cukr
(Krém možno dát dle chuti, třeba máslový, ale to my neradi:-))
Dále:
(ovoce dle chuti):
jahody
borůvky
balíček želatiny
trubičky na okraje dortu

Postup přípravy receptu

  1. Z výše uvedených surovin na korpus umícháme hladké, lité těsto. Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme při 180 stupních cca 40 minut.

  2. Než se korpus upeče, připravíme si krém (v našem případě tvarohový) a dáme vychladit do lednice, aby se s ním později lépe pracovalo.

  3. Upečený korpus necháme vychladnout, vyřízneme z něj čtverec a podélně 2 x až 3 x rozřízneme. Spodní díl korpusu přeneseme na tác či talíř, na kterém už dort zůstane. Namažeme krémem a vrstvíme dle požadované výšky spodního patra. Poté celé spodní patro pomažeme krémem po stranách i nahoře.

  4. Po upečení druhého korpusu necháme opět vychladnout, vyřízneme druhý, menší čtverec, který opět dle výšky rozřízneme podélně na 2-3 vrstvy. Spodní vrstvu menšího čtverce opatrně přeneseme na krémem pomazané spodní patro a opět mažeme krémem a vrstvíme.

  5. Poté si přiložíme trubičky k oběma patrům a změříme si, zdali je na některé z pater případně potřeba trubičky zkrátit. Trubičky nalepíme na stěny dortu - na krému drží hezky.

  6. Na plochy dortu mezi trubičky poklademe ovoce dle chuti.

  7. Obě patra dortu svážeme mašlí či provázkem, aby hezky držela.

  8. Dle návodu na obalu si připravíme čiré želé a ještě teplým želé (ne horkým !) ovoce opatrně v tenké vrstvě poléváme. Můžeme ozdobit lístky máty či meduňky:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!