Dvoupatrový ovocný dort
Recepty, DortySuroviny
- Na 1 korpus:
- 3 vejce
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru krystal
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 prášek do pečiva
- 5 lžic kakaa
- (Korpusy budeme péct dva,všechny suroviny tedy potřebujeme ve dvojnásobném množství)
- Na krém: 3x tvaroh
- 2x kysaná smetana
- 3x vanilkový cukr
- (Krém možno dát dle chuti, třeba máslový, ale to my neradi:-))
- Dále:
- (ovoce dle chuti):
- jahody
- borůvky
- balíček želatiny
- trubičky na okraje dortu
Postup Dvoupatrový ovocný dort
Postup přípravy receptu
-
Z výše uvedených surovin na korpus umícháme hladké, lité těsto. Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme při 180 stupních cca 40 minut.
Než se korpus upeče, připravíme si krém (v našem případě tvarohový) a dáme vychladit do lednice, aby se s ním později lépe pracovalo.
Upečený korpus necháme vychladnout, vyřízneme z něj čtverec a podélně 2 x až 3 x rozřízneme. Spodní díl korpusu přeneseme na tác či talíř, na kterém už dort zůstane. Namažeme krémem a vrstvíme dle požadované výšky spodního patra. Poté celé spodní patro pomažeme krémem po stranách i nahoře.
Po upečení druhého korpusu necháme opět vychladnout, vyřízneme druhý, menší čtverec, který opět dle výšky rozřízneme podélně na 2-3 vrstvy. Spodní vrstvu menšího čtverce opatrně přeneseme na krémem pomazané spodní patro a opět mažeme krémem a vrstvíme.
Poté si přiložíme trubičky k oběma patrům a změříme si, zdali je na některé z pater případně potřeba trubičky zkrátit. Trubičky nalepíme na stěny dortu - na krému drží hezky.
Na plochy dortu mezi trubičky poklademe ovoce dle chuti.
Obě patra dortu svážeme mašlí či provázkem, aby hezky držela.
Dle návodu na obalu si připravíme čiré želé a ještě teplým želé (ne horkým !) ovoce opatrně v tenké vrstvě poléváme. Můžeme ozdobit lístky máty či meduňky:)