Zapečené brambory à la lasagne
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 1 kg mletého masa
- 400 g nastrouhaného sýra
- 1 česnek
- kousek másla
- rajčatové pyré (protlak)
- trochu oleje
- sůl
- pepř
- větší kelímek smetany (žlutý 12%)
Postup Zapečené brambory à la lasagne
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve nachystáme pekáč, který vymažeme česnekem a máslem. Okrájíme brambory, nastrouháme je na struhadle na plátky a polovinu poskládáme na dno pekáče. Brambory posolíme, opepříme a zalijeme troškou smetany.
Ve velké pánvi rozpálíme trochu oleje a mleté maso necháme zatáhnout - chvíli ho opékáme. Maso osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak (150-200 g) a cca 20 min. dusíme.
Do pekáče na brambory rozprostřeme masovou směs, posypeme sýrem, zalijeme smetanou a postup opakujeme do spotřebování surovin. Končíme vrstvou brambor.
Pekáč dáme do trouby rozpálené na 180 st. a pečeme asi necelou hodinu.