Svíčková

Recepty, Omáčky

Suroviny

hovězí maso
4 velké mrkve
1/2 celeru
1/2 petržele
nové koření 6 kuliček
6 kuliček červeného pepře
bobkový list
sůl
pepř
smetana
2 zeleninové bujóny
špek

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme špek, nakrájený na kostičky, přidáme nakrájenou zeleninu, restujeme a přidáme prošpikované 3 dny naložené maso.

  2. Restujeme a podlijeme 1 lirtem vroucí vody.

  3. Přidáme koření a 2 kostky zeleninového bujonu.

  4. Vaříme 2 hodiny, maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Přidáme podle potřeby sůl a pepř, vymačkáme 1/2 citronu a zalijeme smetanou, krátce povaříme, přidáme zpět maso.

  5. Můžeme servírovat s knedlíkem, plátkem citronu, trochou smetany a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!