Jáhly se zeleninou a mozzarellou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek jáhel
- 2 hrnky vody
- ½ pórku
- 250 g pekingského zelí
- 250 g fazolek
- 1 hrnek strouhané mrkve
- 1 mozzarella
- 2 lžíce sekanéj petrželové natě
- 3 stroužky česneku
- mletý pepř
- olej
Postup Jáhly se zeleninou a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Pšeno (jáhly) zalejeme vriacou vodou a uvaríme domäkka.
Na troche oleja restujeme asi 1 min na kolieska nakrájaný pór. Potom pridáme fazuľku a kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a zakryté dusíme za občasného premiešania asi 10 minút (pokiaľ zelenina pustí málo šťavy, podlejeme 1 – 2 lyžicami vody).
Potom pridáme uvarené pšeno a mrkvu a už iba prehrejeme.
Nakoniec vmiešame nastrúhanú mozzarellu.
Hotové jedlo posypeme sekanou vňaťou.