Jáhly se zeleninou a mozzarellou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek jáhel
2 hrnky vody
½ pórku
250 g pekingského zelí
250 g fazolek
1 hrnek strouhané mrkve
1 mozzarella
2 lžíce sekanéj petrželové natě
3 stroužky česneku
mletý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) zalejeme vriacou vodou a uvaríme domäkka.

  2. Na troche oleja restujeme asi 1 min na kolieska nakrájaný pór. Potom pridáme fazuľku a kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a zakryté dusíme za občasného premiešania asi 10 minút (pokiaľ zelenina pustí málo šťavy, podlejeme 1 – 2 lyžicami vody).

  3. Potom pridáme uvarené pšeno a mrkvu a už iba prehrejeme.

  4. Nakoniec vmiešame nastrúhanú mozzarellu.

  5. Hotové jedlo posypeme sekanou vňaťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!