Červená kyselá polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 lžíce řepkového oleje
- 500 g kysaného červeného zelí
- 2 cibule
- 150 g hasičské klobásy (nebo jiné pikantní, nejlépe s paprikou)
- 6 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 3 špetky chilli vloček
- sůl
- pepř
- 750 ml zeleninového vývaru
- 190 g zakysané smetany
- 2 lžičky hladké mouky
- voda
Postup Červená kyselá polévka
Postup přípravy receptu
-
Osmahneme na oleji cibuli nakrájenou nadrobno. Tak 3 minuty, cibule by měla zesklovatět. Přidáme nakrájenou klobásu. Restujeme asi 3 minuty. Pak přidáme zelí. Přidáme nové koření a bobkové listy. Osolíme a opepříme. Promícháme a povaříme. Stačí 10 minut.
K zelí přilijeme teplý vývar. Přidáme chilli vločky. Vše necháme vařit tak asi 20 minut. V případě potřeby přidáme trochu vody.
Vmícháme zakysanou smetanu. Mouku rozmícháme ve vodě a pak vmícháme do polévky. Promícháme a necháme vařit nezakryté asi 15 minut.