Červená kyselá polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 lžíce řepkového oleje
500 g kysaného červeného zelí
2 cibule
150 g hasičské klobásy (nebo jiné pikantní, nejlépe s paprikou)
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
3 špetky chilli vloček
sůl
pepř
750 ml zeleninového vývaru
190 g zakysané smetany
2 lžičky hladké mouky
voda

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme na oleji cibuli nakrájenou nadrobno. Tak 3 minuty, cibule by měla zesklovatět. Přidáme nakrájenou klobásu. Restujeme asi 3 minuty. Pak přidáme zelí. Přidáme nové koření a bobkové listy. Osolíme a opepříme. Promícháme a povaříme. Stačí 10 minut.

  2. K zelí přilijeme teplý vývar. Přidáme chilli vločky. Vše necháme vařit tak asi 20 minut. V případě potřeby přidáme trochu vody.

  3. Vmícháme zakysanou smetanu. Mouku rozmícháme ve vodě a pak vmícháme do polévky. Promícháme a necháme vařit nezakryté asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!