Co je doma - vepřové

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty
2 hrsti čerstvého listového špenátu
koriandr
2 cibule (větší)
1 palička česneku
brambory
sůl
pepř
1/2 kostky masoxu
kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu omyjeme, nakrájíme podélně na roládu, přes pytlík naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran.

  2. Nakrájíme půlku jedné cibule, na drobno, půlku hlavičky česneku prolisujeme a přidáme sůl, pepř a pak listy špenátu, necháme chvíli a nalijeme půlku zakysané smetany a koriandr (pozor měla čerstvý a dosti aromatický, jako anýz, jen na chuť), chvíli jen podusit.

  3. Plníme do rolády, kterou zabalíme a zavážeme špagátem.

  4. Zapékací mísu vysteleme cibulí a česnekem, vložíme roládu, podlijeme vodou a masoxem a dáme péct do poloměka.

  5. Pak roládu vyjmeme, rozmixujeme šťávu, nalijeme zpátky, roládu rozporcujeme a přidáme brambory a necháme zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!