Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem
Recepty, SýrySuroviny
- 2 paprikové Hermelíny
- 2 bylinkové Hermelíny
- 2 Hermelíny s pepřem
- 2 smetanové Hermelíny
- 2 balíčky Pikant fix nebo Labeto (složení je totéž)
- 1/2 sáčku koriandru
- 30 kuliček hořčičného semínka
- 10 kuliček nového koření
- 20 kuliček barevného pepře
- 10 ks hřebíčku
- 2 ks bobkového listu
- 1 lžička tymiánu
- snítka rozmarýnu - lze vynechat
- špetka libečku - lze vynechat
- snítka máty - lze vynechat
- špetka meduňky - lze vynechat
- 300 ml octa
- 500 g červeného rybízu (lze zkombinovat 1/2 na 1/2 i s bílým), lze zcela nahradit nebo i kombinovat s brusinkami jak sušenými, tak i kompotovanými
- 20 ks kuliček hroznového vína (můžeme zkombinovat 10 kuliček zeleného a 10 kuliček červeného vína)
- vody celkem 3 litry",
Postup Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Nálev: Do hrnce vysypu oba sáčky, přidám ocet, 2 litry vody a pečlivě rozmíchám, povařím asi 3 minuty, pak přidám výše jmenované koření a bylinky a sůl, cukr dle chuti - jak to chutná vám a doplním na 3 litry. Svařím asi 5 min. a odložím, hlavně nechám vychladnout!
Do sklenic poskládáme rybíz, hroznové víno a hermelíny nakrájené na kostky a zalejeme nálevem - musí být studený!
Zaděláme víčkem nebo celofánem atd. a necháme při pokojové teplotě rozležet - minimálně 14 dní (prý je skvělý po 3 nedělích - u nás to bohužel tak dlouho nikdy nevydrželo, obvykle po 10 dnech bere za své).
A pokud si dáme práci s vrstvením sýrů, rybízu vína - navrch bylinky - vypadá to nádherně barevně a jako dárek naprosto nemá chybu.
Pokud zbyde nálev, určitě nevylévat, nemá se na něm,co zkazit a můžeme jej použít na jakékoli konzervování.