Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem

Recepty, Sýry

Suroviny

2 paprikové Hermelíny
2 bylinkové Hermelíny
2 Hermelíny s pepřem
2 smetanové Hermelíny
2 balíčky Pikant fix nebo Labeto (složení je totéž)
1/2 sáčku koriandru
30 kuliček hořčičného semínka
10 kuliček nového koření
20 kuliček barevného pepře
10 ks hřebíčku
2 ks bobkového listu
1 lžička tymiánu
snítka rozmarýnu - lze vynechat
špetka libečku - lze vynechat
snítka máty - lze vynechat
špetka meduňky - lze vynechat
300 ml octa
500 g červeného rybízu (lze zkombinovat 1/2 na 1/2 i s bílým), lze zcela nahradit nebo i kombinovat s brusinkami jak sušenými, tak i kompotovanými
20 ks kuliček hroznového vína (můžeme zkombinovat 10 kuliček zeleného a 10 kuliček červeného vína)
vody celkem 3 litry",

Postup přípravy receptu

  1. Nálev: Do hrnce vysypu oba sáčky, přidám ocet, 2 litry vody a pečlivě rozmíchám, povařím asi 3 minuty, pak přidám výše jmenované koření a bylinky a sůl, cukr dle chuti - jak to chutná vám a doplním na 3 litry. Svařím asi 5 min. a odložím, hlavně nechám vychladnout!

  2. Do sklenic poskládáme rybíz, hroznové víno a hermelíny nakrájené na kostky a zalejeme nálevem - musí být studený!

  3. Zaděláme víčkem nebo celofánem atd. a necháme při pokojové teplotě rozležet - minimálně 14 dní (prý je skvělý po 3 nedělích - u nás to bohužel tak dlouho nikdy nevydrželo, obvykle po 10 dnech bere za své).

  4. A pokud si dáme práci s vrstvením sýrů, rybízu vína - navrch bylinky - vypadá to nádherně barevně a jako dárek naprosto nemá chybu.

  5. Pokud zbyde nálev, určitě nevylévat, nemá se na něm,co zkazit a můžeme jej použít na jakékoli konzervování.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!