Naložený Hermelín s klobáskou a kysaným zelím
Recepty, SýrySuroviny
- 3 ks Sedlčanského Hermelínu
- 1 ks středně velké uzené klobásy, nejlépe ostravské
- 3 lžíce kysaného zelí
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 1 ks bílé cibule
- 3 ks beraních rohů
- 1 lžíce nastrouhaného křenu
- 1 ks bobkového listu
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička celého kmínu
- špetka soli
- 150 ml rostlinného oleje
Postup Naložený Hermelín s klobáskou a kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny rozpulte, vetřete do nich plnotučnou hořčici, přidejte kolečko oloupané bílé cibule, opepřete a přiklopte. Ostravskou klobásu neloupejte a nakrájejte ji na kolečka. Kysané zelí lehce prosolte a zamíchejte spolu s kmínem a křenem.
Začněte vrstvit do předem vysušené a vymyté sklenice. Na dno dejte nejdříve oloupanou na kolečka nakrájenou bílou cibuli, poté beraní roh, připravený sýr, dochucené zelí, nové koření. Takto střídejte, až je sklenice takřka plná.
Neopomíjejte bobkový list ani nové koření. Nakonec zalijte rostlinným olejem, ne však úplně po okraj. Sklenici zaklapněte a nechejte rozležet 14 dnů v lednici nebo v chladném místě. A je na světě tato jednoduchá dobrota.