Čokoládovo-pomerančová pěna do skleniček

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g 70% kvalitní hořké čokolády
(nejlépe s příchutí pomeranče)
200 g 12% smetany
2 pomeranče
1 lžíce holandského kakaa
200 g Lučiny (tzn. 1 velké balení)
150 g polotučného tvarohu
150 g bílého jogurtu (min. 3% tuku)
2 vanilkové cukry
1 lžíce javorového sirupu
3 bílky
3 lžíce moučkového cukru
33% šlehačku na ozdobení
(vyšlehat dotuha s trochou vanilkového cukru)
½ balení karamelových sušenek Lotus

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu smícháme v menším hrnci se 12% smetanou, přistrouháme kůru z jednoho pomeranče a zahříváme, než se čokoláda ve smetaně rozpustí. Pak přidáme 1 lžíci holandského kakaa, 1 vanilkový cukr a 1 lžíci javorového sirupu (není nutné, pokud ho nemáte). Chvíli společně prohřejeme a pak stáhneme z plotýnky.

  2. V míse smícháme Lučinu s tvarohem, bílým jogurtem, 1 vanilkovým cukrem a šťávou z poloviny pomeranče. Nakonec přimícháme zchladlou čokoládovou směs.

  3. Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem ručním šlehačem dotuha, postupně zašleháváme připravenou čokoládovou směs. Tím je pěna hotová.

  4. Na dno skleniček rozdrobíme vždy jednu sušenku, polovinu sklenice naplníme připravenou pěnou, přidáme pár kousků nakrájeného pomeranče (nejlépe pouze dužinu) a opět zalijeme pěnou (asi 2 cm pod okraj sklenice).

  5. Naplněné skleničky dáme ztuhnout na 2-3 hodiny do lednice a před podáváním je dozdobíme našlehanou šlehačkou, plátkem pomeranče a sušenkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!