Kuřecí na šalvěji a uzených houbách

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí špalíčky z horního stehna
1 skleničky uzených hub
1 sklenička cuketového leča
1 krájená cibule
4-5 stroužků posekaného česneku
5 kuliček drceného nového koření
10 kuliček drceného celého pepře
5 lístků šalvěje přeslenité
1-2 dl vývaru (vody)
sůl
2 PL sádla

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibuli a česnek, přidáme pokrájené houby a necháme restovat v troubě na 250°C cca 10 minut. Pak vložíme maso, které restujeme z obou stran vždy tak 10 minut.

  2. Podlijeme vývarem a přidáme i lečo, promícháme, stáhneme troubu na 200°C, po 15 minutách přidáme posekanou šalvěj, přiklopíme a čekáme do změknutí masa. Případně můžeme zahustit solamylem, když se nám zdá, že je to řídké.

  3. Dochutíme solí. Podáváme s vařeným bramborem, houskovým knedlíkem či jen tak s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!