Kuřecí na šalvěji a uzených houbách
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí špalíčky z horního stehna
- 1 skleničky uzených hub
- 1 sklenička cuketového leča
- 1 krájená cibule
- 4-5 stroužků posekaného česneku
- 5 kuliček drceného nového koření
- 10 kuliček drceného celého pepře
- 5 lístků šalvěje přeslenité
- 1-2 dl vývaru (vody)
- sůl
- 2 PL sádla
Postup Kuřecí na šalvěji a uzených houbách
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme cibuli a česnek, přidáme pokrájené houby a necháme restovat v troubě na 250°C cca 10 minut. Pak vložíme maso, které restujeme z obou stran vždy tak 10 minut.
Podlijeme vývarem a přidáme i lečo, promícháme, stáhneme troubu na 200°C, po 15 minutách přidáme posekanou šalvěj, přiklopíme a čekáme do změknutí masa. Případně můžeme zahustit solamylem, když se nám zdá, že je to řídké.
Dochutíme solí. Podáváme s vařeným bramborem, houskovým knedlíkem či jen tak s chlebem.