Ovesná čokoládovo-pomerančová kaše s ořechy

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 větší (bio) pomeranč
35 g ovesných či jiných oblíbených vloček
1 lžíce kvalitního kakaa
Něco sladkého dle chuti:
lžíce javorového sirupu
agáve sirupu
kokosového cukru
trochu stévie
oblíbené rostlinné či ořechové mléko
oblíbené koření (např. kardamom, skořice, perníkové)
malá hrst lískových ořechů či pistácií
vegan bílý jogurt (domácí nebo Provamel, Alpro či Sojadee)
čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíčku ostrouhejte kůru z pomeranče, přidejte vločky, kakao a koření.

  2. Pomeranč rozřízněte, z půlky vymačkejte štávu a dužinu, přelijte do 250 ml hrníčku a dolijte mlékem.

  3. Touto směsí zalijte vločky, přidejte javorový sirup a na menší kousky nakrájený zbytek pomeranče (pár kousků si nechte na ozdobu).

  4. Přiveďte směs k varu. Vařte na mírném plameni do zhoustnutí, cca 5 minut. Ořechy na hrubo nasekejte, lískové můžete krátce opražit.

  5. Kaši dejte do mističky, přidejte trochu jogurtu, ozdobte čerstvým pomerančem, ořechy a mátou (zalijte trochou javorového sirupu) a ihned podávejte.

  6. Pro větší dekadenci můžete přidat kvalitní najemno nasekanou hořkou čokoládu, kakaové boby, kokosové mléko, pomerančový olej apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!