Cuketový koláč s brynzou, mozzarellou a uzeninou
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 g semínek zbavené cukety
- 250 g brynzy
- 200 g třešinek mozzarelly
- 250 g salámu (použila jsem mastnější Polský)
- 200 g dětské krupičky
- 3 lahůdkové cibulky
- 4 stroužky česneku
- špetka soli
- Dále:
- sádlo na vymazání formy
- krupička na vysypání formy
- kulatá forma o rozměru 24 x 3,5 cm
Postup Cuketový koláč s brynzou, mozzarellou a uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách cuketu a vymačkáme z ní vodu. K cuketě přidáme na hrubých slzičkách nastrouhaný salám, brynzu a vejce. Dále přidáme špetku soli, prolisovaný česnek, nakrájenou lahůdkovou cibuli, zasypeme krupičkou a nejlépe rukama umícháme těsto.
Nakonec do těsta přidáme kuličky mozzarelly, znova promícháme a těsto přendáme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 45 – 50 minut. Řídíme se zkušenostmi s vlastním spotřebičem. Ke konci pečení můžeme provést zkoušku upečeného koláče zapíchnutím špejle. Pokud se těsto nelepí, máme upečeno.
Koláč můžeme konzumovat teplý i studený.