Cuketový koláč s brynzou, mozzarellou a uzeninou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g semínek zbavené cukety
250 g brynzy
200 g třešinek mozzarelly
250 g salámu (použila jsem mastnější Polský)
200 g dětské krupičky
3 lahůdkové cibulky
4 stroužky česneku
špetka soli
Dále:
sádlo na vymazání formy
krupička na vysypání formy
kulatá forma o rozměru 24 x 3,5 cm

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách cuketu a vymačkáme z ní vodu. K cuketě přidáme na hrubých slzičkách nastrouhaný salám, brynzu a vejce. Dále přidáme špetku soli, prolisovaný česnek, nakrájenou lahůdkovou cibuli, zasypeme krupičkou a nejlépe rukama umícháme těsto.

  2. Nakonec do těsta přidáme kuličky mozzarelly, znova promícháme a těsto přendáme do vymazané a vysypané formy.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 45 – 50 minut. Řídíme se zkušenostmi s vlastním spotřebičem. Ke konci pečení můžeme provést zkoušku upečeného koláče zapíchnutím špejle. Pokud se těsto nelepí, máme upečeno.

  4. Koláč můžeme konzumovat teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!