Nepečený meruňkový dort

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 větší balení kulatých dětských piškotů
1 sáček mražených meruněk
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
1 lžíce agávového nebo javorového sirupu
cca 8 lžic třtinového cukru
3 polotučné nebo tučné tvarohy
250 g mascarpone
250 g smetany ke šlehaní (aspoň 31%)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve mražené meruňky vsypeme do hrnce, podlijeme trochou vody, zasypeme přibližně 3 lžícemi třtinového cukru (podle kyselosti meruněk) a necháme rozvařit. Promačkáme šťouchadlem na brambory a vlijeme vanilkový puding, který nejprve dobře promícháme v menší sklenici vody, aby neuděl hrudky. Nalijeme do meruňkového rozvaru a necháme pár minut probublávat. Následně stáhneme z plotýnky a dáme chladit do misky nebo dřezu se studenou vodou nebo ledem.

  2. Následně si připravíme krém. Vyšleháme šlehačku dotuha, pak vešleháme mascarpone s cca 5 lžícemi třtinového cukru a vanilkovým cukrem, poté vešleháme ještě tvarohy. Krém můžeme případně dosladit agávovým nebo javorovým sirupem (nemusí být).

  3. Kulatou dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno poskládáme piškoty. Rozetřeme první vrstvu krému, na ni prochladlou meruňkovou náplň, poté znovu vyskládáme piškoty, znovu krém a navrch opět meruňkovou náplň. Povrch dortu můžeme ještě dozdobit několika piškoty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!