Svíčková na smetaně III

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězí kýty
150 g slaniny
3 větší cibule
500 g mrkve
500 g petržele
500 g celeru
sůl
pepř černý celý
bobkový list
nové koření
vývar
cukr
kůra z citronů
citronová šťáva
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív na hrubo nakrájíme mrkev, petržel a celer. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky.

  2. Do hrnce dáme roztavit slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do zlatova. Pak přidáme mrkev, celer, petržel, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, pepř.

  3. Hovězí kýtu očistíme, odblaníme a na oleji zprudka opečeme, podlijeme vodou a dusíme 1 hodinu do měkka (celý kus masa). Až bude maso měkké, budeme pokračovat dál.

  4. Omáčku přecedíme, zjemníme smetanou, dochutíme cukrem.

  5. Měkké maso nakrájíme na plátky. Podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!