Svíčková na smetaně III
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězí kýty
- 150 g slaniny
- 3 větší cibule
- 500 g mrkve
- 500 g petržele
- 500 g celeru
- sůl
- pepř černý celý
- bobkový list
- nové koření
- vývar
- cukr
- kůra z citronů
- citronová šťáva
- olej
Postup Svíčková na smetaně III
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív na hrubo nakrájíme mrkev, petržel a celer. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky.
Do hrnce dáme roztavit slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do zlatova. Pak přidáme mrkev, celer, petržel, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, nové koření, pepř.
Hovězí kýtu očistíme, odblaníme a na oleji zprudka opečeme, podlijeme vodou a dusíme 1 hodinu do měkka (celý kus masa). Až bude maso měkké, budeme pokračovat dál.
Omáčku přecedíme, zjemníme smetanou, dochutíme cukrem.
Měkké maso nakrájíme na plátky. Podáváme s houskovým knedlíkem.