Zapečené houby podle paní Šejbalové
Recepty, HoubySuroviny
- 10-15 žampionů
- 150 g různých zbytků masa či uzenin
- 150 g různých tvrdých sýrů vhodných ke strouhání
- 1-2 stroužky česneku
- trochu petrželky
- sádlo
- sůl
- pepř
- vajíčko
Postup Zapečené houby podle paní Šejbalové
Postup přípravy receptu
-
Houbám vykroutíme nožičky (dáme je stranou) a hlavičky vydlabeme na plnění, omyjeme a osušíme.
Pak připravíme náplň: Do misky nakrájíme nadrobno zbytky masa nebo uzenin, nasekáme nadrobno nožičky žampionů, nastrouháme zbytky sýra, rozetřeme či prolisujeme česnek, nadrobno nasekáme petrželku, přisolíme, opepříme dle chuti a všechno promícháme. Kdo chce, může přidat vajíčko, aby směs lépe vázala (není nutné).
Naplníme hlavičky hub vrchovatě, že budeme mít skoro kuličky.
Naskládáme je do pekáčku hodně vymazaného sádlem a dáme zapéct do vyhřáté trouby na cca 200°C asi 20 minut přikryté, aby se všechno propeklo, pak pekáček odkryjeme, můžeme zakápnout trochou vody pro šťávu a asi 10 minut dopečeme do zlatova.