Zapečené houby podle paní Šejbalové

Recepty, Houby

Suroviny

10-15 žampionů
150 g různých zbytků masa či uzenin
150 g různých tvrdých sýrů vhodných ke strouhání
1-2 stroužky česneku
trochu petrželky
sádlo
sůl
pepř
vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Houbám vykroutíme nožičky (dáme je stranou) a hlavičky vydlabeme na plnění, omyjeme a osušíme.

  2. Pak připravíme náplň: Do misky nakrájíme nadrobno zbytky masa nebo uzenin, nasekáme nadrobno nožičky žampionů, nastrouháme zbytky sýra, rozetřeme či prolisujeme česnek, nadrobno nasekáme petrželku, přisolíme, opepříme dle chuti a všechno promícháme. Kdo chce, může přidat vajíčko, aby směs lépe vázala (není nutné).

  3. Naplníme hlavičky hub vrchovatě, že budeme mít skoro kuličky.

  4. Naskládáme je do pekáčku hodně vymazaného sádlem a dáme zapéct do vyhřáté trouby na cca 200°C asi 20 minut přikryté, aby se všechno propeklo, pak pekáček odkryjeme, můžeme zakápnout trochou vody pro šťávu a asi 10 minut dopečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!