Drobenkový tvarohový koláč z remosky

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
40 g cukru
špetka soli
60 g (ml) vody
lžíce rumu
50 g změklé Hery
lžička citrónové šťávy
strouhaná citrónová kůra
malá špetka soli
8-10 g droždí
Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
2 lžíce cukru (můžete přidat podle chuti)
asi lžíce pudinku Creme Olé
rozinky
Posýpka:
máslo
cukr krupice,
hrubá mouka
– vše v poměru asi 1: 1: 2

Postup přípravy receptu

  1. ve vlažné vodě s trochou cukru (z odváženého množství) necháme vzejít droždí, pak přidáme zbytek surovin a robotem nebo vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které necháme nakynout.

  2. Pak rozdělíme na dva malinko nestejné díly – větší vyválíme na trochu hrubší placku jako dno koláče a uložíme do remosky s pečícím papírem nebo fólií (mám jednu vystříhnutou tak akorát do remosky). Místo remosky můžeme také upéct v dortové nebo koláčové formě v troubě.

  3. Potřeme náplní, zakryjeme tenčí plackou, potřeme ji máslem nebo i vejcem, posypeme posýpkou a necháme v remosce upéct – asi 30-35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!