Drobenkový tvarohový koláč z remosky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g hladké mouky
- 40 g cukru
- špetka soli
- 60 g (ml) vody
- lžíce rumu
- 50 g změklé Hery
- lžička citrónové šťávy
- strouhaná citrónová kůra
- malá špetka soli
- 8-10 g droždí
- Náplň:
- 250 g tvarohu
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru (můžete přidat podle chuti)
- asi lžíce pudinku Creme Olé
- rozinky
- Posýpka:
- máslo
- cukr krupice,
- hrubá mouka
- – vše v poměru asi 1: 1: 2
Postup Drobenkový tvarohový koláč z remosky
Postup přípravy receptu
-
ve vlažné vodě s trochou cukru (z odváženého množství) necháme vzejít droždí, pak přidáme zbytek surovin a robotem nebo vařečkou vymícháme nelepivé těsto, které necháme nakynout.
Pak rozdělíme na dva malinko nestejné díly – větší vyválíme na trochu hrubší placku jako dno koláče a uložíme do remosky s pečícím papírem nebo fólií (mám jednu vystříhnutou tak akorát do remosky). Místo remosky můžeme také upéct v dortové nebo koláčové formě v troubě.
Potřeme náplní, zakryjeme tenčí plackou, potřeme ji máslem nebo i vejcem, posypeme posýpkou a necháme v remosce upéct – asi 30-35 minut.