Kuřecí paličky v marinádě ze zakysanky, kefíru a jogurtu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 12 kuřecích paliček
- olivový olej
- Marináda:
- 1/2 kelímku 12% zakysané smetany
- (cca 80-100 g)
- 1/3 velkého kelímku bílého jogurtu (cca 150 g)
- 1/2 hrnku kefíru
- 4 stroužky česneku (prolisované)
- 1 lžička sladké mleté papriky
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí paličky v marinádě ze zakysanky, kefíru a jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Pekáček pokapeme olejem. Na marinádu smícháme všechny uvedené ingredience, sůl a pepř po špetce.
Kuřecí paličky omyjeme a jednu po druhé obalíme v marinádě. Naskládáme je těsně vedle sebe do pekáčku. Zbytek marinády nalijeme na paličky.
Dáme do ledničky odležet přes noc.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 cca 30 - 40 minut, poté víko sundáme a pečeme dalších cca 30 minut bez víka.
Když je maso měkké, paličky vytáhneme, přendáme do víka od pekáčku. Marinádu rozmixujeme a nalijeme na paličky. Dáme dopéct na 220°C na cca 10 -15 minut, aby zezlátla kůžička.
Jako příloha se hodí rýže nebo brambory, můžeme ozdobit jarní cibulkou, přidat si okurku.