Dýňovo-čokoládový cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 250 g sušenek Bebe rodinné
- 120 g másla
- Náplň:
- 250 g sýr Gervais
- 150 g cukru
- 3 PL polohrubé mouky
- 300 g dýňového pyré
- 3 vejce
- 150 g zakysané smetany
- 1 ČL dýňového koření
- 1/2 ČL soli
- 100 g čokolády na vaření
Postup Dýňovo-čokoládový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
V míse podrtíme sušenky tak, abychom dostali konzistenci strouhanky. Smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno formy.
Sýr našleháme dohladka, přidáme cukr, dýňové pyré, vejce, mouku, zakysanou smetanu, koření a sůl. Ještě chvíli pošleháme aby se ingredience propojily a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni. Poté k rozpuštěné čokoládě pomalu vmícháme 1/3 sýrové směsi. Zbylou směs nalijeme na korpus a pak čokoládovou směs. Pokud chceme můžeme tvořit mramorování nebo spirálky.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 35- 40 min.