Americké brambory s petrželkou

Recepty, Přílohy

Suroviny

6 červených brambor
sůl
olej (používám slunečnicový)
2 menší cibule nakrájené nadrobno
koření Americké brambory
1 lžička práškového česneku
1 lžíce sušené petrželky (i více dle osobní chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, ponecháme slupku, nakrájíme na čtvrtky. Dáme vařit do osolené vody do poloměkka, důležité je nepřevařit.

  2. Na oleji na větší pánvi necháme zesklovatět cibulku, přidáme scezené brambory, posypeme je kořením na americké brambory - tak jednu lžíci, nepřehnat, protože může dodat dost slanou chuť. Také posypeme práškovým česnekem.

  3. Postupně brambory na pánvi mícháme, aby se opražily ze všech stran a jakmile začínají dostávat zlatější barvu, přisypeme petrželku, promícháme a podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!