Pirátská loď
Recepty, DortySuroviny
- Na jeden korpus:
- 300 g cukru
- 310 g polohrubé mouky
- kypřící prášek do pečiva
- 180 g másla
- 2 zralé banány
- 4 vejce
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany
- vanilkový cukr
- prášek do pečiva
- Na krém:
- 400g másla
- jeden a půl tabulky čokolády
- Nutela
- Na zdobení:
- potahová hmota
Postup Pirátská loď
Postup přípravy receptu
-
Banány rozmačkáme, vyšleháme s cukry, máslem, smetanou a žloutky. Přidáme mouku promísenou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem (nebo vymažeme a vysypeme moukou) a pečeme na 180°C cca 30-40 minut.
Výše uvedený postup si zopakujeme ještě jednou, protože potřebujeme dva korpusy.
Na krém rozehřejeme čokoládu a necháme zchladnout. Vyšleháme máslo, do něj přišleháme čokoládu a přidáme nutelu. Z upečeného těsta vykrojíme tři stejné obdélníky, které spojíme a okrájíme do odpovídajícího tvaru. Na záď potřebujeme dva obdélníky, jeden větší, na který přijde menší. Na příď vykrojíme v podstatě trojúhelník, který slepíme krémem. Na krém mezi korpusy můžete případně také dát nakrájené banány. Povrch lodi dozdobíme krémem a na některé detaily použijeme potahovou hmotu - viz foto.