Dort Pirátská loď

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
120 g hladké mouky
30 g kakaa
150 g cukru písek
5 vajec
5 lžic oleje
špetka soli
krém:
250 g másla
150 g cukru moučka
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
marcipánová falešná hmota
potravinářské barvy
broskvová marmeláda
broskvový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, minimálně 5 minut. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do 25 cm dortové formy vyložené na dně pečicím papírem a pečeme na 150-160°C.

  2. Vychladlý korpus prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe broskvemi nakrájenými na tenké plátky, přiklopíme vrchní částí a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem. Necháme v lednici ztuhnout a potáhneme a ozdobíme marcipánem.

  3. Krém: v mléce důkladně rozmícháme puding a provaříme. Necháme vychladnout a všleháme postupně do másla utřeného s cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!