Vajíčka s chřestovo - žampionovou omáčkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

vejce natvrdo
1 šalotka
sterilovaný chřest
sterilované žampiony
100 g slaniny
stroužek česneku
3 lžíce ricotty nebo lučina
100 ml sladké smetany
čerstvá bazalka
petrželka
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si zpěníme najemno nakrájenou šalotku se slaninou, česnek, přidáme žampiony a asi 5 min restujeme.

  2. Poté vmícháme ricottu, smetanu, osolíme, opepříme a necháme rozpustit.

  3. Nakonec přidáme na kousky nakrájený chřest, bazalku a petrželku. Omáčkou přelijeme vajíčka.

  4. Jako příloha se hodí těstoviny nebo nové brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!