Čokoládové muffiny bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky rýžové mouky (300 g)
- 2/3 hrnku cukru (100 g)
- 2 lžičky kakaa
- 1 lžička solamylu
- 1/4 lžičky xanthanu
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 1/3 šálku oleje
- 1 šálek rýžového mléka
- 1 lžička jablečného octa
- 50 g čokolády (nasekané)
Postup Čokoládové muffiny bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme všechny suché ingredience a poté teprve vmícháme suroviny tekuté.
Těsto nandáme lžící do formiček na muffiny a pečeme při 150°C asi 30-40 minut (zkoušíme špejlí). Pokud používáme silikonové formičky, necháme v nich muffiny zchladnout a teprve poté je vyndáme.
Při pečení v teflonové formě vyložené papírovými košíčky velmi opatrně vyndáme krátce po upečení, aby se muffiny nezapařily. Pracujeme však opatrně, bezlepkové těsto se rádo sráží.