Bylinková kýta s celerovou kaší
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kýty
- sůl
- pepř
- 8 plátků anglické krkovice
- hladká mouka
- tymián
- česnek podle chuti
- petrželová nať
- vývar
- citrónová šťáva
- Celerová kaše:
- 700 g brambor
- 300 g celeru
- 200 ml smetany
- 150 g másla
- sůl
Postup Bylinková kýta s celerovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Kýtu lehce naklepeme, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem. Na každý plátek kýty dáme dva plátky anglické krkovice a obalíme v hladké mouce. Z obou stran dozlatova opečeme, trochu podlijeme vodou a krátce dusíme.
Potom maso vyndáme a do výpeku dáme na plátky nakrájený česnek, tymián. Zalijeme vývarem a povaříme. Přidáme kousek másla a mícháme na hladkou omáčku, kterou zjemníme smetanou a opět povaříme.
Finálně dochutíme pár kapkami citrónové šťávy a dle chuti osolíme a opepříme.
Brambory s celerem uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, přidáme teplou smetanu a máslo a vyšleháme na hladkou kaši.