Bylinková kýta s celerovou kaší

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
sůl
pepř
8 plátků anglické krkovice
hladká mouka
tymián
česnek podle chuti
petrželová nať
vývar
citrónová šťáva
Celerová kaše:
700 g brambor
300 g celeru
200 ml smetany
150 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu lehce naklepeme, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem. Na každý plátek kýty dáme dva plátky anglické krkovice a obalíme v hladké mouce. Z obou stran dozlatova opečeme, trochu podlijeme vodou a krátce dusíme.

  2. Potom maso vyndáme a do výpeku dáme na plátky nakrájený česnek, tymián. Zalijeme vývarem a povaříme. Přidáme kousek másla a mícháme na hladkou omáčku, kterou zjemníme smetanou a opět povaříme.

  3. Finálně dochutíme pár kapkami citrónové šťávy a dle chuti osolíme a opepříme.

  4. Brambory s celerem uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, přidáme teplou smetanu a máslo a vyšleháme na hladkou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!