Dvoupatrový dort 18

Recepty, Dorty

Suroviny

Suroviny jsou téměř stejné jako u mého dortu Dort sýr jen s malými obměnami. (Na korpus jsem použila dvojnásobnou dávku.)
400 g čokolády
200 g másla
300 g cukru moučka
1 kypřící prášek
vanilkový cukr
citronová kůra
2 kl skořice
Krém 1:
4x smetanu ke šlehání 40%
200 g hořké čokolády
200 g mléčné čokolády
2 banány
Krém 2:
700 ml mléka
2 vanilkové pudingy
1 vanilkový lusk
100 g moučkového cukru
100 g másla
1-2 vyfiletované pomeranče
Marcipánová hmota:
400 g moučkového cukru
400 g sušeného mléka
2 lžíce oleje
trochu vody
mandlová trest podle chuti
potravinářská barva podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Postup opět stejný jako u prvního dortu. Pouze malé změny u krému.

  2. Krém1: po ztuhnutí a ušlehání přimícháme do krému banán nakrájený na malé kousky.

  3. Krém 2: z mléka a pudingu uděláme klasicky pudink, jen do mléka přidáme vnitřek vanilkového lusku a potom i celý lusk (vytáhneme když začne vařit) a dáme vychladit, po vychladnutí do pudinku zašleháme máslo pokojové teploty a cukr - ten můžeme přidat nebo ubrat podle chuti, nakonec do krému přidáme nakrájený pomeranč, musí být vyfiletovaný aby byl zbavený veškerých šlupek.

  4. Na zdobení jsou použila banán ze kterého jsem vykrájela hvězdičky a obalila je čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!