Dvoupatrový dort 18
Recepty, DortySuroviny
- Suroviny jsou téměř stejné jako u mého dortu Dort sýr jen s malými obměnami. (Na korpus jsem použila dvojnásobnou dávku.)
- 400 g čokolády
- 200 g másla
- 300 g cukru moučka
- 1 kypřící prášek
- vanilkový cukr
- citronová kůra
- 2 kl skořice
- Krém 1:
- 4x smetanu ke šlehání 40%
- 200 g hořké čokolády
- 200 g mléčné čokolády
- 2 banány
- Krém 2:
- 700 ml mléka
- 2 vanilkové pudingy
- 1 vanilkový lusk
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 1-2 vyfiletované pomeranče
- Marcipánová hmota:
- 400 g moučkového cukru
- 400 g sušeného mléka
- 2 lžíce oleje
- trochu vody
- mandlová trest podle chuti
- potravinářská barva podle potřeby
Postup Dvoupatrový dort 18
Postup přípravy receptu
-
Postup opět stejný jako u prvního dortu. Pouze malé změny u krému.
Krém1: po ztuhnutí a ušlehání přimícháme do krému banán nakrájený na malé kousky.
Krém 2: z mléka a pudingu uděláme klasicky pudink, jen do mléka přidáme vnitřek vanilkového lusku a potom i celý lusk (vytáhneme když začne vařit) a dáme vychladit, po vychladnutí do pudinku zašleháme máslo pokojové teploty a cukr - ten můžeme přidat nebo ubrat podle chuti, nakonec do krému přidáme nakrájený pomeranč, musí být vyfiletovaný aby byl zbavený veškerých šlupek.
Na zdobení jsou použila banán ze kterého jsem vykrájela hvězdičky a obalila je čokoládou.