Kávový dort 2

Recepty, Dorty

Suroviny

piškotový korpus dle vlastní volby
ovoce na ozdobení dovnitř (použila jsem kompotovaní mandarinky a hroznové víno)
Máslový krém mocca:
450 g prosátého moučkového cukru
300 g změklého másla
45 g kakaového prášku
trochu studené černé kávy

Postup přípravy receptu

  1. Připravený piškotový korpus si rozřízneme napůl.

  2. Připravíme si máslový krém mocca: Ve velké míse třete elektrickým šlehačem cukr a máslo dohladka, poté přidáte kakaový prášek a studenou černou kávu. Šleháme, dokud nebude krém ušlehaný do hladka, tak aby se dal roztírat.

  3. Spodní část korpusu namažeme krémem a dáme na něj ovoce dle vlastní volby a přikryjeme druhou půlkou.

  4. Namažeme dort zeshora a i po stranách, tak aby nebyl vidět korpus a ozdobíme dle vlastní fantazie a přidáme ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!