Tvarohová zálivka na zeleninové saláty

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

Množství dle chuti:
měkký tvaroh (použil jsem tučný)
mléko
sůl
česnek
bylinky dle chuti: kopr, bazalka, petrželka, pažitka...

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh dáme do většího hrnku, osolíme a šleháme za postupného přilévání mléka do požadované krémové konzistence zálivky. Přidáme rozetřený nebo jemně nastrouhaný česnek, bylinky dle chuti a můžeme i opepřit.

  2. Zálivky dělám většinou ze zakysané smetany, tvarohové pomazánky zrovna nemusíme a tak mne překvapilo, jak se tvaroh krásně s mlékem našlehal do krémové pěny a skvěle ladil se zeleninovým salátem. Navíc to vyjde v porovnání s kelímkem smetany i levněji.

  3. Dělal jsem již s česnekem + kopr nebo bazalka a zkoušel jsem salát v kombinaci s vařenými vejci, se zálivkou s kari a hořčicovou, které se také osvědčily.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!