Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- Množství dle chuti:
- měkký tvaroh (použil jsem tučný)
- mléko
- sůl
- česnek
- bylinky dle chuti: kopr, bazalka, petrželka, pažitka...
Postup Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh dáme do většího hrnku, osolíme a šleháme za postupného přilévání mléka do požadované krémové konzistence zálivky. Přidáme rozetřený nebo jemně nastrouhaný česnek, bylinky dle chuti a můžeme i opepřit.
Zálivky dělám většinou ze zakysané smetany, tvarohové pomazánky zrovna nemusíme a tak mne překvapilo, jak se tvaroh krásně s mlékem našlehal do krémové pěny a skvěle ladil se zeleninovým salátem. Navíc to vyjde v porovnání s kelímkem smetany i levněji.
Dělal jsem již s česnekem + kopr nebo bazalka a zkoušel jsem salát v kombinaci s vařenými vejci, se zálivkou s kari a hořčicovou, které se také osvědčily.