Sekaný krůtí máslový řízek

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500-600 g krůtího masa(ořezu)
50 g másla
2 vejce
sůl
mletý pepř
hrst petrželové natě
hladká mouka a strouhanka na obalení
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme. Žloutky utřeme s máslem, vmícháme do masa, můžeme přidat i trochu mléka, je-li směs hodně hustá.

  2. Osolíme a opeříme, přidáme sekanou petrželovou nať, promícháme a necháme aspoň 2 hodiny odležet v lednici.

  3. Bílky rozšleháme.

  4. Z masa tvarujeme malé řízky, které obalíme v mouce, namočíme v bílcích, obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova po obou stranách. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!