Moravský rožeň

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kýty
300 g vepřových jater
200 g anglické slaniny nebo jiné podobné slaniny nakrájené na tenké plátky
1 dcl oleje
šťáva z 1/2 citrónu
2 cibule
100 g žampionů
mletá paprika
Dijonská hořčice nebo jiná pikantní hořčice
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a mírně naklepeme. Pokapeme citronovou šťávou, olejem, posypeme paprikou, osolíme, opepříme a necháme v chladu uležet cca 2-4 hodiny, nejlépe však přes noc.

  2. Vepřová játra nakrájíme na kousky a zabalíme jednotlivě do plátků slaniny.

  3. Na jehlu napichujeme střídavě maso, plátek cibule, játra ve slanině a plátek žampionu.

  4. Ještě malinko osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na horkém oleji.

  5. I s výpekem vložíme do trouby, mírně podlijeme a pečeme ještě asi 30-40 minut.

  6. Před dokončením potřeme hořčicí a posypeme paprikou. Podáváme s opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!