Moravský rožeň
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové kýty
- 300 g vepřových jater
- 200 g anglické slaniny nebo jiné podobné slaniny nakrájené na tenké plátky
- 1 dcl oleje
- šťáva z 1/2 citrónu
- 2 cibule
- 100 g žampionů
- mletá paprika
- Dijonská hořčice nebo jiná pikantní hořčice
- mletý pepř
- sůl
Postup Moravský rožeň
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky a mírně naklepeme. Pokapeme citronovou šťávou, olejem, posypeme paprikou, osolíme, opepříme a necháme v chladu uležet cca 2-4 hodiny, nejlépe však přes noc.
Vepřová játra nakrájíme na kousky a zabalíme jednotlivě do plátků slaniny.
Na jehlu napichujeme střídavě maso, plátek cibule, játra ve slanině a plátek žampionu.
Ještě malinko osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na horkém oleji.
I s výpekem vložíme do trouby, mírně podlijeme a pečeme ještě asi 30-40 minut.
Před dokončením potřeme hořčicí a posypeme paprikou. Podáváme s opečenými bramborami.