Kuřecí čtvrtky à la bažant

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí čtvrtky
80 g anglické slaniny
80 g másla
100 ml bílého vína
1 malá cibule
4 kuličky jalovce
4 menší bobkové listy
2 lžičky koření na zvěřinu
2 lžičky hladké mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme, posypeme tlučeným jalovcem a kořením na zvěřinu. Poklademe plátky másla, na každou čtvrtku položíme bobkový list a obalíme plátky slaniny. Do pekáčku dáme na kostičky nakrájenou cibuli, položíme na ni kuře a dáme přiklopené péct asi na 50 minut na 200 stupňů do předehřáté trouby. Asi v polovině pečení maso podlijeme vínem. Na posledních 10 minut odklopíme a šťávu zaprášíme moukou.

  2. Kuřecí čtvrtky po upečení vyjmeme a dáme stranou. Pekáček postavíme na sporák a přilijeme asi 100 ml vody či vína, rozmícháme, dosolíme a zvolna vaříme asi 20 minut. Přecedíme nebo rozmixujeme.

  3. Podáváme se šťouchanými brambory, rýží nebo bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!