Kuřecí čtvrtky à la bažant
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí čtvrtky
- 80 g anglické slaniny
- 80 g másla
- 100 ml bílého vína
- 1 malá cibule
- 4 kuličky jalovce
- 4 menší bobkové listy
- 2 lžičky koření na zvěřinu
- 2 lžičky hladké mouky
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí čtvrtky à la bažant
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme, posypeme tlučeným jalovcem a kořením na zvěřinu. Poklademe plátky másla, na každou čtvrtku položíme bobkový list a obalíme plátky slaniny. Do pekáčku dáme na kostičky nakrájenou cibuli, položíme na ni kuře a dáme přiklopené péct asi na 50 minut na 200 stupňů do předehřáté trouby. Asi v polovině pečení maso podlijeme vínem. Na posledních 10 minut odklopíme a šťávu zaprášíme moukou.
Kuřecí čtvrtky po upečení vyjmeme a dáme stranou. Pekáček postavíme na sporák a přilijeme asi 100 ml vody či vína, rozmícháme, dosolíme a zvolna vaříme asi 20 minut. Přecedíme nebo rozmixujeme.
Podáváme se šťouchanými brambory, rýží nebo bramborovými knedlíky.