Hovězí přední na celeru a zázvoru

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

250-300 g předního hovězího masa
1 větší cibule
cca 3 cm čerstvého zázvoru
cca 70 g celeru
2 lžičky tekutého chilli koření
1 lžička mleté červené papriky
2-3 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na cibuli osmažené dorůžova mírně orestujeme celer nakrájený na malé kostičky, přidáme nastrouhaný zázvor a mírně osolené maso nakrájené na větší kousky. Maso opečeme ze všech stran, přidáme čili koření, mletou papriku a zalijeme menším množstvím vody.

  2. Dusíme doměkka v tlakovém hrnci cca 30-35 minut. Po změknutí masa přidáme utřený česnek a zahustíme hladkou moukou rozšlehanou v trošce vody a ještě provaříme. Podáváme s knedlíkem, rýži nebo bramborem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!