Hovězí přední na celeru a zázvoru
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 250-300 g předního hovězího masa
- 1 větší cibule
- cca 3 cm čerstvého zázvoru
- cca 70 g celeru
- 2 lžičky tekutého chilli koření
- 1 lžička mleté červené papriky
- 2-3 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
Postup Hovězí přední na celeru a zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Na cibuli osmažené dorůžova mírně orestujeme celer nakrájený na malé kostičky, přidáme nastrouhaný zázvor a mírně osolené maso nakrájené na větší kousky. Maso opečeme ze všech stran, přidáme čili koření, mletou papriku a zalijeme menším množstvím vody.
Dusíme doměkka v tlakovém hrnci cca 30-35 minut. Po změknutí masa přidáme utřený česnek a zahustíme hladkou moukou rozšlehanou v trošce vody a ještě provaříme. Podáváme s knedlíkem, rýži nebo bramborem podle chuti.