Nugát ze sušeného mléka
Recepty, CukrovíSuroviny
- 250 gramů cukru moučky - může být i více
- 800 gramů másla
- 800 gramů sušeného mléka
- 5 polévkových lžic kakaa podle chuti a barvy
- 100 ml rumu i více, dle potřeby
- Poleva:
- 250 ml tuku Iva
- dvě 200 g čokolády na vaření.
- .
Postup Nugát ze sušeného mléka
Postup přípravy receptu
-
Cukr, máslo, sušené mléko, rum - vše smícháme a uděláme těsto. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné poloviny dáme kakao a vytvoříme hnědé těsto.
Hnědé těsto rozetřeme na plech, na to bílé těsto, pak polevu a vše je hotovo. Necháme ztuhnout a krájíme na 2×2 cm malé kousky.
Vrstvit je lepší když je těsto vláčné, řídké necháme ztuhnout, pak dáme další vrstvu.