Kokosovo - nugátový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
10 bílků
350 g cukr krupice
250 g mletého kokosu
100 g polohrubé mouky
Nugát:
200 g mléka
200 g cukru moučka
50 g kakaa
10 žloutků
Krém:
250 g másla
2 lžíce cukru moučka
vychlazený nugát
Dále:
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu, postupně přimícháme kokos a mouku. Rozetřeme na plech a upečeme korpus.

  2. Všechny přísady na nugát smícháme a vyšleháme nad parou do zhoustnutí. Za občasného míchání necháme vychladit.

  3. Máslo utřeme s cukrem, pak postupně přidáváme vychlazený nugát. Vyšleháme do hladka. Krémem potřeme vychladlý upečený korpus a dáme do lednice ztuhnout. Po vychlazení polijeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!