Roštěná roláda
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 700 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec)
- 2 hrsti mražené zeleninové směsi
- 2 vejce
- 2 PL nasekané petržele
- 8 plátků tmavého celozrnného toustového chleba
- mléko na rozmočení cca 1,5 dcl
- 3 plátky 20% sýru Boryna
- 3 PL hořčice
- trochu kari
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- 3 papriky
- 1 velká cibule
Postup Roštěná roláda
Postup přípravy receptu
-
Roštěnec prořežeme na roládu. Posolíme, opepříme, rozklepeme. Pomažeme hořčicí.
V misce rozmačkáme toustový chléb a rozmočíme mlékem, přidáme dvě vejce, petrželku, mraženou zeleninku a vymačkáme česnek. Vše důkladně promícháme.
Na roládu dáme plátky sýra, náplň a smotáme v roládu.
Dáme do pekáčku, papriku a cibulku očistíme a pokrájíme na větší kusy. Zasypeme roládu, posypeme trochou kari, přiklopíme podlejeme 1 dcl vody a dáme do rozpálené trouby na 180 °C na 45 minut péct.
Pokud chcete omáčku jen výpek nařeďte trochou vody a rozmixujte tyčovým mixérem.