Roštěná roláda

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

700 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec)
2 hrsti mražené zeleninové směsi
2 vejce
2 PL nasekané petržele
8 plátků tmavého celozrnného toustového chleba
mléko na rozmočení cca 1,5 dcl
3 plátky 20% sýru Boryna
3 PL hořčice
trochu kari
sůl
pepř
3 stroužky česneku
3 papriky
1 velká cibule

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnec prořežeme na roládu. Posolíme, opepříme, rozklepeme. Pomažeme hořčicí.

  2. V misce rozmačkáme toustový chléb a rozmočíme mlékem, přidáme dvě vejce, petrželku, mraženou zeleninku a vymačkáme česnek. Vše důkladně promícháme.

  3. Na roládu dáme plátky sýra, náplň a smotáme v roládu.

  4. Dáme do pekáčku, papriku a cibulku očistíme a pokrájíme na větší kusy. Zasypeme roládu, posypeme trochou kari, přiklopíme podlejeme 1 dcl vody a dáme do rozpálené trouby na 180 °C na 45 minut péct.

  5. Pokud chcete omáčku jen výpek nařeďte trochou vody a rozmixujte tyčovým mixérem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!