Šoférský guláš - bráchova varianta
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězí kližky (lze ale dělat i z vepřové plece i z jakéhokoli jiného masa i drůbežího)
- Vývar (nebo voda a bujon, množství podle toho, kolik chceme guláše)
- 1/2 balíčku drceného kmínu
- cibule – co váží maso
- 5 stroužků česneku
- 5 kozí rohy
- 3 ostré feferonky by měly stačit
- čerstvě mletý pepř (čtyřbarevný, stačí černý)
- 1 chilli paprička
- 1 KL tekutého chilli nebo tabasca
Postup Šoférský guláš - bráchova varianta
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek a 2 feferonky od každého druhu nakrájíme na kousky.
Na sádle rozvoníme cibuli a česnek. Přidáme feferonky a zasmahneme jen velice malinko, přidáme maso, zprudka zatáhneme, podlijeme vývarem, nebo vodou a bujonem a dusíme téměř do měkka.
Poté vhodíme zbytek nakrájených feferonek a veškeré koření, promícháme a necháme spojit chutě.
Zahustíme (já guláše zahušťuju zásadně chlebem, ale jde i jíška z mouky určitě) a dodusíme do měkka, upravíme chuť. Jako příloha knedlíky, kolínka. Tenhle recept mi dal brácha, jezdí na Moravu a tohle si pravidelně dává v jedné ostravské hospůdce, kde získal recept.