Šoférský guláš - bráchova varianta

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězí kližky (lze ale dělat i z vepřové plece i z jakéhokoli jiného masa i drůbežího)
Vývar (nebo voda a bujon, množství podle toho, kolik chceme guláše)
1/2 balíčku drceného kmínu
cibule – co váží maso
5 stroužků česneku
5 kozí rohy
3 ostré feferonky by měly stačit
čerstvě mletý pepř (čtyřbarevný, stačí černý)
1 chilli paprička
1 KL tekutého chilli nebo tabasca

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek a 2 feferonky od každého druhu nakrájíme na kousky.

  2. Na sádle rozvoníme cibuli a česnek. Přidáme feferonky a zasmahneme jen velice malinko, přidáme maso, zprudka zatáhneme, podlijeme vývarem, nebo vodou a bujonem a dusíme téměř do měkka.

  3. Poté vhodíme zbytek nakrájených feferonek a veškeré koření, promícháme a necháme spojit chutě.

  4. Zahustíme (já guláše zahušťuju zásadně chlebem, ale jde i jíška z mouky určitě) a dodusíme do měkka, upravíme chuť. Jako příloha knedlíky, kolínka. Tenhle recept mi dal brácha, jezdí na Moravu a tohle si pravidelně dává v jedné ostravské hospůdce, kde získal recept.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!