Kuřecí čtvrtky na kysaném zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 zadní kuřecí čtvrtky
500 g kysaného zelí (sáček)
125 g másla
grilovací koření
sůl
2 špetky oregana
200 ml zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí dáme na síto, proplácheme ho studenou vodou a necháme okapat. Polovinu rozprostřeme do pekáčku a posypeme ho grilovacím kořením a špetkou oregána. Poklademe plátky poloviny másla.

  2. Očištěné, mírně osolené čtvrtky kuřete položíme na zelí řezem dolů. Zbytek zelí a plátky másla navrstvíme na kuře a opět posypeme kořením a oreganem. Vše zalijeme zakysanou smetanou, kterou můžeme rozředit dvěma lžicemi vody.

  3. Přiklopíme druhým pekáčkem nebo alobalem a ve vyhřáté troubě na 190°C dusíme 40-50 minut. Po celou dobu pekáč neodkrýváme.

  4. Po uplynutí této doby vrchní pekáč odkryjeme a ještě asi 10-15 minut pečeme dozlatova. Jako příloha mohou být knedlíky, brambory nebo chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!