Vinná klobása na černém pivě
Recepty, OstatníSuroviny
- 600 g vinné klobásy
- slunečnicový olej
- 50 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 100 g krájených rajčat v rajčatové šťávě (konzerva)
- 100 ml černého piva
- sůl
- černý pepř mletý
- rozmarýn
Postup Vinná klobása na černém pivě
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu naporcujeme, stočíme do šneka (množství vyjde asi na 4 ks), sepneme špejlí skrz a krátce smažíme na oleji. Pak šneky vyskládáme do pekáče.
Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a utřený česnek. Po 5 minutách vmícháme protlak, pivo a na jemno pokrájený rozmarýn.
Dochutíme solí a pepřem a necháme trochu vysmahnout tekutinu do mírného zhoustnutí. Směs nalijeme ke klobásám, dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut. Podávat se může s chlebem, bramborami.