Vinná klobása na černém pivě

Recepty, Ostatní

Suroviny

600 g vinné klobásy
slunečnicový olej
50 g anglické slaniny
2 cibule
2 stroužky česneku (utřené)
100 g krájených rajčat v rajčatové šťávě (konzerva)
100 ml černého piva
sůl
černý pepř mletý
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu naporcujeme, stočíme do šneka (množství vyjde asi na 4 ks), sepneme špejlí skrz a krátce smažíme na oleji. Pak šneky vyskládáme do pekáče.

  2. Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a utřený česnek. Po 5 minutách vmícháme protlak, pivo a na jemno pokrájený rozmarýn.

  3. Dochutíme solí a pepřem a necháme trochu vysmahnout tekutinu do mírného zhoustnutí. Směs nalijeme ke klobásám, dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut. Podávat se může s chlebem, bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!