Srbské rizoto
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 200 g vepřové plece na kostky (lze i kuřecí nebo krůtí kousky)
- 250 g rýže
- 1/2 cibule
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička rajčatového protlaku
- sterilovaná červená paprika
- sterilovaný nebo mražený hrášek
- nastrouhaný sýr
Postup Srbské rizoto
Postup přípravy receptu
-
Na hluboké pánvi nebo v hrnci lehce osmahneme cibulku a přidáme maso. Zaprášíme mletou paprikou a osmahneme. Rychle přidáme na jemno nakrájenou papriku (aby mletá paprika nestihla zhořknout), hrášek a rajčatový protlak.
Jakmile se maso zatáhne, přidáme rýži a zalijeme 500 ml vody.
Jakmile začne rizoto vařit, přikryjeme hrnec pokličkou a zmírníme plamen na polovinu nebo méně. Rizoto dusíme, až rýže změkne (průběžně ochutnáme a doléváme vodu dalších cca 250 ml). Na našem sporáku to vychází asi na 20 minut.
Uvařené rizoto na talíři volitelně dozdobíme sypaným sýrem.