Kotleta se sýrem, zeleninou a vejcem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky vepřové kotlety
- 3 vejce
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1/2 červené kapie
- 1/2 žluté papriky
- větší hrst zelené cibulky
- 30 g uzeného nebo jiného sýra
- 1/2 mrkve
- 1 lžička koření na americké brambory
- sůl
- mletý černý pepř
Postup Kotleta se sýrem, zeleninou a vejcem
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme.
Na rozehřátém oleji plátky masa opečeme nejprve z jedné strany, obrátíme a položíme na ně kousky sýra. Dopékáme pomaleji, dokud se sýr neprohřeje a nezačne rozpouštět.
Opečené plátky masa přendáme na předehřáté talíře a olej z pánve slijeme.
Do mastné pánve dáme nachystanou nakrájenou zeleninu, posypeme kořením na americké brambory a asi 5 minut opékáme.
Mezitím si usmažíme volská oka. Na talíři k masu přidáme opečenou zeleninu a volské oko. Podáváme s hranolkami, nebo opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.