Kotleta se sýrem, zeleninou a vejcem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřové kotlety
3 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje
1/2 červené kapie
1/2 žluté papriky
větší hrst zelené cibulky
30 g uzeného nebo jiného sýra
1/2 mrkve
1 lžička koření na americké brambory
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme.

  3. Na rozehřátém oleji plátky masa opečeme nejprve z jedné strany, obrátíme a položíme na ně kousky sýra. Dopékáme pomaleji, dokud se sýr neprohřeje a nezačne rozpouštět.

  4. Opečené plátky masa přendáme na předehřáté talíře a olej z pánve slijeme.

  5. Do mastné pánve dáme nachystanou nakrájenou zeleninu, posypeme kořením na americké brambory a asi 5 minut opékáme.

  6. Mezitím si usmažíme volská oka. Na talíři k masu přidáme opečenou zeleninu a volské oko. Podáváme s hranolkami, nebo opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!