Zelený chřest s veganským parmezánem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 svazek zeleného chřestu
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- špetka sušeného česneku
- špetka soli
Postup Zelený chřest s veganským parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Zelený chřest omyjeme, odřízneme spodní dřevnatou část a spodní třetinu podle potřeby oloupeme (je-li chřest mladý, není vůbec potřeba loupat). Vložíme ho do vroucí vody a 4 minuty povaříme. Poté slijeme a propláchneme studenou vodou, aby si zachoval barvu.
Sezamová semínka nahrubo nasekáme, buď pomocí sekáčku či mixeru, nebo nožem. Smícháme s lahůdkovým droždím a dochutíme solí a česnekem podle chuti.
Uvařený chřest posypeme připraveným parmezánem“ a ihned podáváme.