Zelený chřest s veganským parmezánem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 svazek zeleného chřestu
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce lahůdkového droždí
špetka sušeného česneku
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Zelený chřest omyjeme, odřízneme spodní dřevnatou část a spodní třetinu podle potřeby oloupeme (je-li chřest mladý, není vůbec potřeba loupat). Vložíme ho do vroucí vody a 4 minuty povaříme. Poté slijeme a propláchneme studenou vodou, aby si zachoval barvu.

  2. Sezamová semínka nahrubo nasekáme, buď pomocí sekáčku či mixeru, nebo nožem. Smícháme s lahůdkovým droždím a dochutíme solí a česnekem podle chuti.

  3. Uvařený chřest posypeme připraveným parmezánem“ a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!