Pařížský krém trošku zdravěji

Recepty, Dorty

Suroviny

0,5 litru 33% smetany ke šlehání
150 g sušené třtinové šťávy nebo jiné sladidlo
4 - 5 lžic nepraženého kakaa
200 g kvalitní čokolády
150 g másla
100 g kakaového másla

Postup přípravy receptu

  1. Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao, nenecháme vařit. Po spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout. Během chladnutí občas promícháme.

  2. Vychladlé dáme do lednice, nejlépe do druhého dne proležet. Chutě se lépe propojí.

  3. Druhý den směs necháme chvilku v pokojové teplotě povolit a šlehačem vyšleháme. Nakonec se snažíme neujídat, aby zbylo dost krému na dort.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!