Pařížský krém trošku zdravěji
Recepty, DortySuroviny
- 0,5 litru 33% smetany ke šlehání
- 150 g sušené třtinové šťávy nebo jiné sladidlo
- 4 - 5 lžic nepraženého kakaa
- 200 g kvalitní čokolády
- 150 g másla
- 100 g kakaového másla
Postup Pařížský krém trošku zdravěji
Postup přípravy receptu
-
Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao, nenecháme vařit. Po spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout. Během chladnutí občas promícháme.
Vychladlé dáme do lednice, nejlépe do druhého dne proležet. Chutě se lépe propojí.
Druhý den směs necháme chvilku v pokojové teplotě povolit a šlehačem vyšleháme. Nakonec se snažíme neujídat, aby zbylo dost krému na dort.