Makovec s ořechovou čepičkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky mletého máku
- 1,5 hrnku rostlinného mléka (já měla mandlové)
- 1 hrnek mouky (dala jsem celozrnnou špaldovou + rýžovou + pohankovou)
- na špičku nože vanilky
- 2 vejce
- 10 PL sirupu Agáve nebo jiné sladidlo
- 3 PL jedlé sody
- hrst slunečnicových semínek (nasekaných nahrubo)
- Čepička:
- hrst ořechů (nasekaných nahrubo, dala jsem mandle + vlašské)
- třtinový cukr (cca 1/3 množství ořechů)
- 6 lžic rostlinného mléka
Postup Makovec s ořechovou čepičkou
Postup přípravy receptu
-
Horkým mlékem zalijeme mák a necháme cca hodinu nabobtnat.
Do máku s mlékem přidáme ostatní suroviny, jen z bílků ušleháme tuhý sníh a ten vmícháme jako poslední.
Formu vyložíme pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 18 0°C 40 minut.
Mezitím připravíme směs na čepičku: V teplém mléce rozmícháme cukr a přidáme ořechy. Makovec po 40 min vyndáme z trouby, přikryjeme směsí a dopečeme ještě 15 min.