Makovec s ořechovou čepičkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky mletého máku
1,5 hrnku rostlinného mléka (já měla mandlové)
1 hrnek mouky (dala jsem celozrnnou špaldovou + rýžovou + pohankovou)
na špičku nože vanilky
2 vejce
10 PL sirupu Agáve nebo jiné sladidlo
3 PL jedlé sody
hrst slunečnicových semínek (nasekaných nahrubo)
Čepička:
hrst ořechů (nasekaných nahrubo, dala jsem mandle + vlašské)
třtinový cukr (cca 1/3 množství ořechů)
6 lžic rostlinného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Horkým mlékem zalijeme mák a necháme cca hodinu nabobtnat.

  2. Do máku s mlékem přidáme ostatní suroviny, jen z bílků ušleháme tuhý sníh a ten vmícháme jako poslední.

  3. Formu vyložíme pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 18 0°C 40 minut.

  4. Mezitím připravíme směs na čepičku: V teplém mléce rozmícháme cukr a přidáme ořechy. Makovec po 40 min vyndáme z trouby, přikryjeme směsí a dopečeme ještě 15 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!