Kachní stehna na žampionech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní stehna nebo půlka kachny
sůl
200 g čerstvých žampionů
snítka tymiánu
2 červené cibule
2 stroužky česneku
vývar nebo červené víno

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna očistíme, nasolíme ze všech stran a necháme přes noc v chladnu odležet. Druhý den vložíme stehna do zapékací misky, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 60 minut, bez podlévání.

  2. Poté z misky vyndáme stehna stranou, slijeme pryč téměř všechen vypečený tuk, na dno nasypeme na plátky nebo klínky pokrájené žampiony a cibuli, nasekaný česnek a lístečky ze snítky tymiánu. Stehna vrátíme zpět do misky, podlijeme cca 80 ml vývaru (nebo červeným vínem) a dále pečeme zaklopené další hodinu na 160 stupňů, kdy stehna občas přelijeme šťávou a je-li třeba, podlijeme.

  3. Pak misku odklopíme a stehna dopečeme do křupavé kůrčičky již bez zaklopení.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!